ایرنا- آشوت مرادیان معاون رئیس کمیته درآمد دولتی ارمنستان به همراه یک هیات دولتی، روز جمعه با ابراهیم نقدی معاون حقوقی و نظارت گمرک ایران به همراه هیات همراه او در پایانه مرزی نوروز دیدار کرده و دو طرف برای ایجاد خطوط ارتباطی عملی در مناطق مرزی به توافق رسیدند.
به گزارش ایرنا به نقل از “آرمن پرس”، طرف ارمنستانی در بیانیهای در خصوص این دیدار گفت: مقامات ایرانی و ارمنی درباره مسایل مربوط به اجرای انعطاف پذیرتر فرآیندها در پایانههای مرزی مغری و نوردوز به منظور تسهیل توسعه تجارت بین دو کشور بحث و تبادل نظر کردند. آنها همچنین امکان دستیابی سریع به راه حلهای موثر برای مشکلات احتمالی را بررسی کردند.
در این جلسه، موضوعات مربوط به تبادل دادههای الکترونیکی حمل و نقل بین المللی کالا بین ارمنستان و ایران نیز مورد بررسی قرار گرفت.
طرفین توافق کردند که همکاری بین آژانسهای مربوطه خود را افزایش دهند. به گفته آنها این اقدام تأثیر مثبتی در روند شناسایی موارد نقض قوانین گمرکی دارد و منجر به حل سریعتر مشکلات خواهد شد. در آینده مسائل فنی کار نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
طرفین همچنین آمادگی خود را برای برگزاری دیدارهای منظم به منظور حل سریع مسائل مربوط به خدمات گمرکی دو کشور ابراز داشتند.
در ماه جاری، ادوارد هوانیسیان، رئیس کمیته درآمدهای دولتی جمهوری ارمنستان و هیئت همراه در نشستی که با حضور دکتر مهدی میراشرفی، معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در محل ستاد مرکزی گمرک جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، آمادگی کشورش را برای توسعه و تقویت همکاریهای گمرکی فیمابین اعلام کرد.
در این نشست طرفین ضمن ابراز خرسندی از توسعه روابط و همکاریهای گمرکی و تجاری، بر لزوم نهایی شدن توافقات قبلی دو کشور ازجمله پروتکل تبادل الکترونیکی اطلاعات گمرکی و موافقتنامه امضا شده دروازه مشترک مرزی نوردوز – مغری تأکید کردند.
سند پروتکل تبادل الکترونیکی اطلاعات گمرکی بین گمرک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان هشتم اسفند ماه سال ۱۳۹۶ در ایروان و به دنبال آن سند الزامات فنی سیستم تبادل الکترونیکی اطلاعات پیشرفته مابین گمرکات دو کشور در تاریخ بیست و هفتم آبان ماه سال ۱۳۹۸ به امضای طرفین رسید که نهایی و اجرایی شدن آن منجر به تسریع در ترخیص کالاهای تجاری خواهد شد
همچنین به موجب موافقتنامه استفاده از دروازه مشترک مرزی نوردوز- مغری که به امضای مسئولان گمرکات دو کشور رسیده است دو کشور میتوانند به طور مشترک از دستگاههای ایکسری کامیونی دو طرف استفاده کنند.