ایرنا – رئیس اداره بندر و دریانوردی آستارا گفت: ۲۲۴ هزار و ۹۶۰ تن کالا در سال ۹۹ در این بندرگاه تخلیه و بارگیری شده که این میزان نسبت به سال ۹۸رشد ۴۹.۳ درصدی داشته است.
کیانوش امیری روز سه شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این رشد گویای بیتاثیر بودن تحریمها و کرونا در فعالیتهای اقتصادی استان است، افزود : در سال ۹۹ به میزان ۱۴۰ هزار و ۴۳۸ تن کالا از این بندر صادر شد که دارای ۱۵ درصد رشد نسبت به سال ماقبل بود و واردات کالا نیز با رقم ۴۷ هزار و ۳۷۳ تن رشد ۶۵.۴ درصدی نسبت به سال ۹۸ داشت.
وی میزان ترانزیت کالا در بندر آستارا در سال ۹۹ را ۳۷ هزار و ۵۸ تن و مقدار ترانزیت کانتینری از این بندر از طریق شبکه حمل و نقل کانتینری دریای خزر را ۶۰۹ دستگاه برشمرد و رشد ترانزیت کالا و حمل و نقل کانتینری را نسبت به سال ۹۸ معادل ۱۰۰ درصد اعلام کرد.
امیری با اشاره به شبانه روزی بودن فعالیت و رویه های گمرکی در بندر آستارا و انجام فعالیت های عمرانی در این بندرگاه گفت: اسکله ۷۵ متری بندر آستارا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با تکمیل آن در سال ۱۴۰۰ سطح ۲ اسکله بندر به ۳۰۰ متر افزایش می یابد.
رئیس اداره بندر و دریانوردی آستارا افزود: با تکمیل این اسکله امکان پهلوگیری بیشتر کشتی ها ارتقا و ظرفیت تخلیه و بارگیری کالاها از ۷۰۰ هزار تن در سال به یک میلیون تن افزایش خواهد یافت.
او همچنین از در حال ساخت بودن ۲ انبار سه هزار متر مربعی با ۴۰ درصد پیشرفت و پنج هزار متر مربعی با ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی خبر داد و اظهار امیدواری کرد که انبار سه هزار متر مربعی در سال ۱۴۰۰ تکمیل و به بهره برداری برسد.
وی چهار هکتار محوطه سازی بارانداز با ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی و محوطه سازی ۲ هکتاری پشتیبانی بندر با ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی را از دیگر طرح های در حال اجرا برشمرد و گفت: انبار چهار هکتاری در سال جاری تکمیل و افتتاح می شود.
وی همچنین از در حال ساخت و راه اندازی بودن سه پست برق برای تکمیل و تقویت انرژی برق مورد نیاز بندر آستارا خبر داد و میزان پیشرفت فیزیکی این طرح ها را ۴۵ درصد اعلام کرد.
امیری به ادامه فعالیت سه دستگاه لایروب برای تعمیق عمق بندر و امکان پهلوگیری کشتی های بزرگ اشاره کرد و گفت: این عملیات از سال قبل آغاز شده و تا تابستان امسال ۴۰۰ هزار متر مکعب از بستر بندر لایروبی خواهد شد.
رئیس اداره بندر و دریانوردی آستارا ابراز امیدواری کرد با اتصال راه آهن آستارا به رشت، این بندر نیز به خط ریلی متصل شود که با تحقق این امر هزینه نقل و انتقال کالاها پایین خواهد آمد و حجم صادرات، واردات و ترانزیت به مقدار قابل توجهی ارتقا خواهد یافت.
بر اساس اعلام اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان، قرارداد احداث بندر آستارا در سال ۸۷ به تصویب هیات مدیره سازمان بنادر و دریانوردی کشور رسیده و در همان سال به اداره کل بنادر و دریانوردی گیلان ابلاغ شده و در سال ۸۸ شرکت خدمات دریایی و بندری کاوه به عنوان برنده مزایده به مدت ۴۰ سال، سرمایه گذاری و بهره برداری از بندر آستارا را بر عهده گرفته است.
تردد نخستین کشتی در بندر آستارا به فروردین سال ۹۲ باز می گردد و این بندر چند منظوره با ۶۰ هکتار وسعت، نخستین بندر بخش خصوصی کشور و نزدیک ترین و مقرون به صرفه ترین مسیر تجارت و حمل و نقل کالا بین آسیا، آفریقا و اروپاست و برای تخلیه و بارگیری کشتی های ۲ هزار و ۵۰۰ تنی طراحی شده است.
شهرستان مرزی آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان، حاشیه دریای خزر و همسایگی جمهوری آذربایجان واقع شده است.