آبیدینوف: ایران می تواند جایگزین ترکیه و مصر در بازار روسیه شود/ نمایشگاه اوراسیا در ایران به معنای واقعی کلمه یک اتفاق تاریخی است.
10.07.2021مدیرکل دفتر همکاری های بین المللی گمرک خبر داد افزایش ۶۲ درصدی صادرات ایران به اتحادیه اوراسیا
10.07.2021
کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو گفت اتحادیه اقتصادی اوراسیا اتحادیه ای مهم و آینده دار برای فعالان اقتصادی است
کاظم جلالی در پنل تخصصی اوراسیا افزود توافقنامه تجارت ترجیحی موجود میان ایران و اتحادیه اوراسیا در نتیجه مذاکرات طولانی و اهتمام طرفین بدست آمده و طی یک سال و نیم که از این توافقنامه می گذرد تاثیر چشمگیری در افزایش حجم مبادلات تجاری میان ایران و کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا داشته است.
وی با تاکید بر اهتمام ایران برای توافق تجارت آزاد با اتحادیه اوراسیا، رویکرد دبیرخانه اتحادیه و کشورهای عضو را نسبت به این مسئله مثبت ارزیابی کرد و افزود: در رویکرد روسیه و شخص آقای پوتین نیز ارزیابی مثبتی را برای گسترش روابط با ایران در قالب اتحادیه اقتصادی اوراسیا و عضویت ایران در این اتحادیه شاهد هستیم.
وی همچنین به تلاش ایران در حوزه لجستیکی اشاره کرد و افزود ایران می تواند از طریق کریدورهای منطقه ای تسهیل کننده تجارت کشورهای اوراسیا باشد.
جلالی به دو مسیر ریلی و دریایی اشاره کرد و افزود، در حوزه ریلی دو نقطه مرزی بسیار مهم راه آهن رشت- آستارا و چابهار – زاهدان در حال اتمام است که در مورد راه آهن رشت – آستارا بدلیل عدم انجام فاینانس از سوی جمهوری آذربایجان مشکلاتی ایجاد شده است ولی راه آهن چابهار – زاهدان با منایع داخلی رو به اتمام می باشد.
سفیر ایران در روسیه مسیرهای ریلی مختلف به جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان را به عنوان کوریدورهای شمال-جنوب، شرق به غرب و مسیر میانی مهم ارزیابی و برای احیای این مسیرهای ریلی ابراز امیدواری کرد.
وی همچنین بر نقش مسیر دریایی دریای خزر برای توسعه تجارت مستقیم بخصوص با روسیه و قزاقستان تاکید کرد.
جلالی با اشاره به مشکلات موجود در راه توسعه تجارت میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا ابراز امیدواری کرد که با بالاتر رفتن سطح استانداردهای تجار ایران و رسیدن به سطح کشورهای اوراسیا و تقویت گمرک ایران تجارت میان طرفین بهبود یابد و با آسیب شناسی و اصلاح ایرادات موجود، تاثیرگذاری توافقات انجام شده میان کشورها بیشتر شود.
جلالی با تاکید بر نقش موثر تجار بخش خصوصی و اتاق های بازرگانی و رابطه میان تجار، عدم آشنایی تجار با قوانین کشورهای دیگر را از معضلات اصلی در مسیر تجارت میان طرفین عنوان و
راه حل ان را آموزش آنلاین و ایجاد بانک اطلاعاتی تجار کشورها دانست.
جلالی درپایان پشتکار و همت را برای توسعه روابط را مورد تاکید قرار داد.