بازار 1600 میلیاردی 15 کشور همسایه، فرصتی بینظیر برای توسعه صادرات کالاهای ایرانی و معرفی توانمندیها تولیدی کشور به سایر بازارهاست، اما از این فرصت به درستی بهرهبرداری نشدهاست. به گفته معاون وزیر صمت، سهم ایران در واردات 15 کشور همسایه در حدود 7 درصد است. به گفته وی، در سال پشتیبانی و مانعزدایی از تولید، باید برای تولید صادراتی تلاشها را مضاعف و صادرات پایدار به کشورهای همسایه را تقویت کرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به بازار 1600 میلیاردی 15 کشور همسایه، گفت: ایران توان تامین 100 میلیارد دلار از نیاز وارداتی این کشورها را دارد در حالی که اکنون سهم ایران از این بازار، فقط 7 درصد است.
حمید زادبوم، افزود: حدود ۲۵ میلیارد دلار از صادرات ۴۰ میلیارد دلاری کشور به ۱۵ کشور همسایه صورت میگیرد که این میزان بیش از ۶۰ درصد ارزش صادرات کشور را به خود اختصاص داده است.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران به نقل از ایرنا، رئیسکل سازمان توسعه تجارت ایران بر نقش تولید صادراتی در تحقق اهداف توسعهای کشور تاکید کرد و با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۰ از سوی رهبر انقلاب اسلامی به سال «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها»، گفت: مهمترین کارکرد پشتیبانی، تولید برای صادرات و تفکیک تولید صادراتی از تولید برای مصرف داخلی است.
به گفته زادبوم، افزایش کیفیت تولید به عنوان شاخصی اثرگذار برای بهبود نام و نشان کالاهای ایرانی در داخل و خارج از کشور، مسئولیتی خطیر است که باید با برنامهریزی لازم، امکانات مورد نیاز در این مسیر فراهم شود.
وی افزود: اهمیت پشتیبانی و مانعزدایی از تولید زمانی مشخصتر میشود که وضعیت استراتژیک ایران در جنوب غرب آسیا و منطقه خاورمیانه مورد بررسی قرار گرفته و تمایزات منحصر به فرد با سایر کشورها استخراج شود. شاید کمتر کشوری در دنیا با ۱۵ کشور مرز آبی یا خشکی مشترک و توانمندی رفع نیازهای وارداتی کشورهای همسایه را داشته باشد.