یوگنی شسنیاک (Shesniak) معاون دانشگاه دوستی ملل مسکو در مصاحبه اختصاصص با پارس تودی روسی، با اشاره به اینکه سفر هیاتی از این دانشگاه به ایران و شرکت در نمایشگاه اوراسیا در تهران برای این دانشگاه حائز اهمیت است، درباره برنامه های این هیات در ایران گفت: “دانشگاه ما برنامه های بسیار متنوعی را می تواند پیشنهاد دهد. با آنالیز شرایط موجود در ایران و جهان، و درنظر گرفتن شرایط اقتصادی، ما تصمیم گرفتیم برنامه های مدرن و با صرفه اقتصادی بالا به ایران پیشنهاد دهیم که اجرای آنها نیاز به زمان بسیار کوتاهی دارد”.
وی افزود: “ما در دانشگاه رودن سیستم های توموگرافی لرزه ای داریم که بسیار ارزان تر از نمونه هایی است که در جهان وجود دارد. همچنین ما توانایی اکتشاف در شوره زارها را داریم که این نوع اکتشاف بسیار پیچیده است”.
شسنیاک به جزئیات برنامه های دانشگاه دوستی ملل مسکو در تهران پرداخت و گفت: “ایران منابع نفت زیادی دارد و بخاطر نبود داده های دولتی من نمی توانم بگویم که دقیقا چه تعداد میدان نفتی شما در حال حاضر بیکار است. چاه های نفت بعد از مدتی از کار می افتند، و مثل قبل کار نمی کنند. و بایستی به صورت دوره ای عملیاتی در آن ها صورت گیرد. و ما از تکنولوژی و همچنین بخش تولیدی برخورداریم که تولید این چاههای نفت را احیا می کند. در ایران 40 تا 60 هزار چاه نفت با این شرایط وجود دارد. و از آنجا که این کار بسیار پرهزینه است، حدود 2 میلیون دلار، اما ما آن را در ازای 50 هزار دلار برای شما انجام می دهیم”.
معاون دانشگاه دوستی ملل مسکو افزود: “چنین سیستمی برای استخراج آب نیز وجود دارد. مردم به گمان وجود آب شیرین زمین را حفر می کنند، اما با آب شور مواجه می شوند. ما فناوری داریم که می تواند مشخص کند که آب درون زمین شیرین است یا شور”.
شسنیاک با اشاره به همکاری طولانی مدت دانشگاه دوستی ملل مسکو با ایران در رابطه با اکتشاف و استخراج معادن افزود: “ما می دانیم که شما در ایران شروع به اکتشاف فلزات گرانبها کرده اید، فلزاتی مانند طلا، نقره و پلاتین. و ما می دانیم که شما تنها 10، 15 و حداکثر 20 درصد معادن این فلزات را استخراج می کنید. ما می توانیم تکنولوژی و تجهیزاتی را در اختیار شما قرار دهیم تا به کمک آن تا 95 درصد مواد معدنی را از این معادن استخراج کنید.امروز ما برای صنعتگرانمان کاری می کنیم که به دنبال معادن جدید نمی گردند، بلکه به سراغ معادن قدیمی که 50 یا 100 سال پیش استخراج شده اند می روند و بسیار بیشتر از قبل از آنها مواد معدنی استخراج می کنند. ما از جیوه یا سایر مواد شیمیایی استفاده نمی کنیم و به همین جهت روش ما از نظر زیست محیطی پاک است و باعث مسمومیت مردم نمی شود”.
وی همچنین به موضوع آموزش اشاره کرد و افزود: “ما می توانیم به صورت آنلاین دوره های دانش افزایی برای متخصصان برگزار کنیم، چراکه همه گیری کرونا مدت زیادی طول خواهد کشید. در شرایط امروز سفر به کشور دیگر برای تحصیل خطرناک است.اما اگر در کشور شما افرادی قصد تحصیل در کشور ما را داشته باشند، متخصصانی در دانشگاه ما هستند که می توانیم بصورت زنده باهم تعامل داشته باشیم، آنها سوالات خود را مطرح کنند و ما از اینجا به آنها آموزش می دهیم”.