جمهوری اسلامی ایران بهعنوان میزبان نمایشگاه بینالمللی اوراسیا، که یکی از رویدادهای مهم اقتصادی در عرصه بینالمللی بهشمار میرود، معرفی شد.
به گزارش ستاد نمایشگاه اختصاصی اوراسیا، در مراسمی با حضور سفرا و نمایندگان ۲۱ کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، سازمان شانگهای، کشورهای حاشیه خلیج فارس و مدیران شرکتهای بزرگ روسی، جمهوری اسلامی ایران بهعنوان میزبان نمایشگاه بینالمللی اوراسیا، که یکی از رویدادهای مهم اقتصادی در عرصه بینالمللی بهشمار میرود، معرفی شد.
ایران که سال ۱۴۰۰ نیز میزبان این رویداد بزرگ اقتصادی بود، آذرماه سال ۱۴۰۲ در حالی بار دیگر میزبان نمایشگاه اوراسیا خواهد بود که این بار قرار است طیف گستردهتری از کشورهای آسیایی، آفریقایی، آمریکای لاتین و اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا در نمایشگاه مشارکت کنند.
شرکت کنندگان در این مراسم ضمن استقبال از میزبانی جمهوری اسلامی ایران، بر توسعه و تقویت همکاری و همگرایی در عرصه اقتصادی تاکید کردند.
الکسی ویالکین، مدیرعامل نمایشگاههای بینالمللی مسکو گفت: نمایشگاهها محلی مناسب برای مذاکره رو در رو، و تبادل تجربیات بین شرکتهاست و نقش مهمی در تبادل کالا و محصولات دارد.
رستم زکرزیانوف، فعال اقتصادی روسی نیز گفت: نمایشگاهها میتوانند توانمندی اقتصادی کشورها را زیر یک سقف جمع کنند و این همکاری متقابل و سودمند، به نفع اقتصاد این کشور هاست.
سرگئی اکونوموف، مدیرعامل شرکت گردشگری روسی با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه باحضور ایران امروزه اهمیت زیادی برای شرکتهای روسی دارد، افزود: ظرفیتهای اقتصادی ایران قادر است نیازمندیهای روسیه را پاسخ دهد.
این فعال اقتصادی روس تاکید کرد: ایران در تولید محصولات ساختمانی نیز بسیار پیشرفته است و هماکنون بخش عمدهای از بازار روسیه به محصولات ایرانی اختصاص دارد.
دنیس بوتنارو، معاون علمی و اموربینالملل دانشگاه سچینووا مسکو نیز با بیان اینکه همکاریهای علمی ایران و روسیه میتواند به کمک اقتصاد دانشپایه بیاید افزود: در کنار این، تولید مشترک دارو و تجهیزات پزشکی هم درحال شکلگیری است. خوشبختانه در هر دو کشور به توسعه اقتصادی دانشپایه، اهمیت داده میشود.
کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو نیز در این مراسم، از شرکتهای بزرگ روسیه و دیگر کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا، سازمان همکاری شانگهای و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس برای شرکت در دومین نمایشگاه بینالمللی اوراسیا به میزبانی کشورمان دعوت کرد.
کاظم جلالی با اشاره به پیوستن دائم جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای، تکمیل روند پیوستن ایران به موافقتنامه تجارت آزاد با کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا و نیز درخواست عضویت در گروه بریکس گفت: این اقدامات گامهای عملی برای توسعه مناسبات تهران با دیگر کشورهای جهان است.
سفیر کشورمان افزود: از چهار سال پیش ایران به عضویت موافقتنامه تعرفه ترجیحی اتحادیه اقتصادی اوراسیا پیوسته و روند پیوستن به موافقتنامه تجارت آزاد ایران و این اتحادیه نیز در حال تصویب در مجالس کشورهای عضو است.
جلالی همچنین با اشاره به گامهای عملی ایران و روسیه برای تکمیل زیرساختهای کریدور شمال – جنوب گفت: همه کشورهای منطقه خلیج فارس، شرق و غرب آسیا میتوانند از ظرفیتهای ترانزیتی جمهوری اسلامی ایران در راستای مبادلات تجاری خود بهره گیرند.