سومین نمایشگاه بین المللی تجارت با اوراسیا


سومین نمایشگاه بین‌المللی ایران اوراسیا که در مساحت ۱۲ هزار مترمربع با حضور ۳۴۰ شرکت داخلی و خارجی (۱۸۰ شرکت داخلی و ۱۶۰ شرکت خارجی) در حوزه های مختلف صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، کشاورزی و صنایع غذایی، خودرو و حمل و نقل، گردشگری، دارو و تجهیزات پزشکی، بانک، بیمه و صندوق‌ های ضمانت و محصولات و خدمات دانش‌ بنیان و فناوری‌ های پیشرفته برپا شد فرصتی را برای شناخت ظرفیت‌ های طرفین و افزایش سطح مبادلات تجاری ایران با کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا فراهم کرد.

Eurasia Expo 2025

این نمایشگاه میزبان ۲۳۰ شرکت بازدید کننده و در حاشیه برگزاری آن صدها مذاکره و پنل تخصصی با هدف تقویت روابط اقتصادی و تجاری میان ایران و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا صورت گرفت، در واقع بستری مناسب برای معرفی ظرفیت‌ ها، فروش کالاها، سرمایه گذاری، فناوری های پیشرفته و خدمات شرکت‌ های داخلی و خارجی فراهم شد. همچنین این رویداد اقتصادی توسعه همکاری‌ های بین‌المللی و صادرات محصولات ساخت داخل به کشورهای اوراسیا را نیز زمینه ساز شد.



با توجه به امضای موافقت‌ نامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در دی‌ ماه ۱۴۰۲ برگزاری این نمایشگاه در آستانه اجرایی شدن این توافق اهمیت ویژه‌ای داشت زیرا اجرای این موافقت‌ نامه منجر به حذف تعرفه‌ های گمرکی برای ۸۷ درصد اقلام کالایی در مبادلات تجاری میان طرفین شد..

این رویداد یکی از اجزای مهم استراتژی اقتصادی خارجی ایران برای معرفی محصولات، خدمات و دستاوردهای تجاری شرکت‌های مختلف از سراسر جهان به ویژه کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، شامل روسیه، قزاقستان، بلاروس، ارمنستان و قرقیزستان شد و در واقع تولیدکنندگان، تامین‌کنندگان، سرمایه‌ گذاران و شرکت‌ های بزرگ و کوچک توانستند از فرصت‌های اقتصادی در بازارهای منطقه اوراسیا بهره‌مند شوند و با شبکه‌ سازی با مقررات و استانداردهای تجاری این منطقه آشنا شوند.


افتتاحیه


افتتاحیه سومین نمایشگاه بین‌المللی تجارت با اوراسیا سوم اسفند ماه ۱۴۰۳ با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهور، سید محمد اتابک وزیر صمت، محمدعلی دهقان دهنوی معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، آندری اسلپنف وزیر تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا ، صدیف بیک زاده مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی جمهوری اسلامی ایران ، محمود نجفی عرب رئیس اتاق بازرگانی تهران ، سفرای برخی از کشورها وفعالان بخش خصوصی در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.


سومین نمایشگاه بین‌المللی تجارت با اوراسیا که با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت ایرانی و هیئت‌های تجاری از کشورهای روسیه، ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان و بلاروس برگزار شده، فرصتی مهم برای توسعه روابط تجاری ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا به شمار می‌رود.



دکتر محمود نجفی عرب رئیس اتاق بازرگانی تهران :

ایجاد دبیرخانه مشترک تجارت با اوراسیا بین اتاق تهران و سازمان توسعه تجارت


دکتر محمود نجفی عرب رئیس اتاق بازرگانی تهران در مراسم افتتاحیه سومین نمایشگاه و همایش تجارت با اوراسیا این رویداد را نمادی از اراده مشترک ایران و کشورهای عضو این اتحادیه اقتصادی، برای گسترش همکاری‌ها در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی دانست و گفت: اتاق بازرگانی تهران، به‌عنوان یکی از نهادهای باسابقه و پیشرو در بخش خصوصی ایران، همواره در راستای تسهیل روابط تجاری و توسعه دیپلماسی اقتصادی در سطح بین‌المللی گام برداشته است. اتاق تهران همواره تلاش کرده تا اهداف و منافع بخش خصوصی ایران را در عرصه‌های جهانی به تحقق رسانده و در این راستا، همکاری با اعضای مجمع اقتصادی اوراسیا را به‌عنوان یکی از اولویت‌های اصلی خود قرار داده است.
تحولات اخیر در سیاست‌های بین‌المللی، به‌ویژه در زمینه تحریم‌های یک‌جانبه و غیرقانونی، چالش‌های بزرگی را برای ایران و برخی از کشورهای اوراسیایی به‌وجود آورده است. اما ایران در طول این سال‌ها، با بهره‌گیری از توانمندی‌های داخلی، توانسته است به‌خوبی از این بحران‌ها عبور کرده و به‌عنوان یک بازیگر مؤثر در عرصه بین‌المللی شناخته شود.
امروز، چشمان بسیاری به موفقیت اتحادیه اقتصادی اوراسیا، به عنوان یکی از مظاهر بروز جهان چندقطبی و خاتمه یکجانبه‌گرایی غرب، دوخته شده است. این اتحادیه، نه تنها به موجب استعداد بی‌نظیر ملت‌های آن برای دستیابی به شکوفایی و توسعه پایدار، بلکه به سبب جایگاه منحصربه‌فرد این منطقه از جهان در برقراری اتصالات میان‌قاره‌ای، می‌تواند ارزشی ممتاز در اقتصاد و امنیت جهان پیدا کند. اما به‌رغم اهمیت این اتحادیه، سهم آن از کل تجارت جهانی به 3 درصد محدود مانده است که در صورت تحقق اصلاحات اقتصادی، توسعه زیرساخت‌ها و همکاری‌های موثر می‌تواند به 5 تا 7 درصد ارتقا پیدا کند.
ایران به‌عنوان عضو ناظر در اتحادیه اقتصادی اوراسیا با داشتن منابع غنی انرژی و دسترسی همزمان به اقیانوس هند و اوراسیا، به‌عنوان یکی از بازیگران کلیدی در زنجیره‌های انرژی جهانی شناخته می‌شود. در کنار این، ایران به‌عنوان یک کشور با سابقه طولانی در صنعت، تولید و کشاورزی، توانمندی‌های گسترده‌ای دارد که می‌تواند برای کشورهای اوراسیایی، فرصت‌های بسیاری را فراهم آورد.
نکته‌ای که نباید از آن غافل شویم، این است که برای تحقق این اهداف و بهره‌برداری از فرصت‌های موجود، نیازمند تعامل مستمر و سازمان‌یافته میان بخش‌های دولتی و خصوصی هستیم. از سوی دیگر، در کنار گسترش همکاری‌های اقتصادی، ما به اهمیت دیپلماسی اقتصادی و توسعه روابط فراملی نیز توجه داریم.
او ابراز امیدواری کرد که برپایی همایش و نمایشگاه تجارت ایران با اوراسیا، نقطه عطفی در توسعه روابط تجاری ایران و کشورهای عضو این اتحادیه اقتصادی باشد و همکاری‌های تجاری با کشورهای عضو این پیمان اقتصادی، هرچه سریع‌تر به نتایج ملموس و سودآور برسد.



محمدعلی دهقان‌دهنوی رئیس سازمان توسعه تجارت ایران :


تجارت ایران با اوراسیا ۲.۵ برابر رشد یافته است


در ادامه مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، محمدعلی دهقان‌دهنوی رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در آیین افتتاح سومین نمایشگاه تجارت با اوراسیا در حضور رئیس‌جمهور اظهار داشت: یکی از اولویت‌های تجارت خارجی توسعه تجارت آزاد و عمق‌بخشی به تجارت میان کشورهای هدف است . در طول چهار سال گذشته که تجارت ایران با کشورهای عضو اوراسیا بر اساس موافقت‌نامه تجارت ترجیحی کلید خورد، یک نقطه عطف تاریخی شکل گرفت و این موافقت‌نامه برای کشور ما و پنج کشور سرشار از فرصت‌های جدید رای توسعه تجارت بین‌الملل بود. نتیجه اینکه تجارت ایران با اوراسیا طی این مدت ۲.۵ برابر رشد یافته است هر چند تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم..این نمایشگاه هم‌اکنون نسبت به دوره قبلی خودش بیشتر در مرکز توجه شرکت‌ها و هیئت‌های تجاری خارجی قرار گرفته‌است.در حال حاضر حدود ۲۰۰ هیات خارجی از کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در نمایشگاه تجارت با اوراسیا در تهران حضور دارند.فضای مفید به وسعت حدود ۱۲ هزار مترمربع برای این نمایشگاه اختصاص داده شده است که حدود 180 شرکت داخلی و 160 شرکت خارجی در آن حضور دارند و پیش‌بینی می‌شود که بیش از 230 شرکت از آن بازدید کنند.در حاشیه این رویداد، ضمن مذاکرات تجاری، نشست‌ها و کارگاه‌های تخصصی متعددی برگزار خواهد شد که موضوعات مختلفی را شامل می‌شود و این نشست‌ها به شرکت‌کنندگان امکان می‌دهد تا با آخرین تغییرات در مقررات تجارت بین‌المللی آشنا شوند و فرصت‌های سرمایه‌گذاری را شناسایی کنند. موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران با اوراسیا در مجلس تصویب و در انتظار تائید شورای نگهبان است که این امر نشانگر اهمیت توسعه تجارت را نشان می‌دهد.باید هم‌پای میزان روابط اقتصادی کشورمان با منطقه اوراسیا، رشد کنیم تا بتوانیم هر سال بیشتر از سال گذشته توانمندی‌های کشورمان را به کشورهایی که در منطقه مذکور قرار گرفته‌‌اند معرفی کرده در صحنه بین‌الملل وسعت پیدا کنیم. امیداریم با همراهی رئیس جمهور محترم با تشکیل دبیرخانه به فرصت‌های درخشان در تجارت آزاد دست پیدا کنیم. هم‌اکنون پنج مرکز تجاری ایران در کشورهای همسایه ایجاد شده است که مشغول خدمات‌رسانی به تجار هستند. این نمایشگاه نیز فرصتی برای بهره‌مندی و بررسی توانمندی کشورهای عضو اوراسیا است. موافقت‌نامه تجارت آزاد بین ایران و پنج کشور عضو اوراسیا سرشار از فرصت‌های تجاری است.

آندره اسلپنف وزیر بازرگانی اتحادیه اقتصادی اوراسیا:

ترسیم چشم‌انداز ۱۲.۵ میلیارد دلاری تجارت ایران و اوراسیا


آندره اسلپنف در آیین افتتاحیه سومین نمایشگاه بین‌المللی تجارت با اوراسیا با قدردانی از حضور رئیس‌جمهوری ایران و تلاش او برای تقویت رابطه ایران و اتحادیه اوراسیا گفت: سال گذشته که به تهران آمدم به توسعه این همکاری امیدوار بودم و اکنون شاهد این هستیم که تعداد شرکت‌کنندگان در نمایشگاه افزایش یافته و روابط ایران و اتحادیه اقتصادی اورسیا در حال توسعه است.در پنج سال گذشته و پس از امضای توافق نامه تجارت ترجیحی، تجارت ایران و اوراسیا ۲۴ درصد رشد داشته اما چشم‌انداز ما برای تجارت دو کشور ۱۲.۵ میلیارد دلار است.
وزیر بازرگانی اتحادیه اقتصادی اوراسیا خاطر نشان کرد: طی سال‌های اخیر، کیفیت تجارت دو طرف افزایش یافته‌است. من به عنوان عضو مسئولی از این اتحادیه تلاش می‌کنم که مسیر کار در گمرکات تسهیل شود چون چشم‌اندازی که در تجارت داریم بسیار امیدوارکننده است.با کاهش فرآیندهای گمرکی ‌می‌توانیم سطح تعاملات دو طرف را ارتقا ببخشیم. هم‌چنین حمل‌ونقل از موضوعات مهم در تجارت ایران و اوراسیاست و ما در این زمینه با ایران به سمت هم‌گرایی ‌می‌رویم و این هم‌گرایی بیشتر در زمینه کریدور شمال به جنوب است. ما در تلاش برای افزایش حجم حمل‌ونقل از این مسیر و کاهش زمان تجارت هستیم.
وزیر بازرگانی اتحادیه اقتصادی اوراسیا بر لزوم دیجیتال شدن فرآیند تجارت تاکید کرد و گفت: این موضوع در تحقق تجارت الکترونیک کمک‌کننده است. هم‌اکنون 25.5درصد این تجارت از طریق اینترنت انجام می‌شود و پیشنهاد می‌کنیم که این فضا برای کالاهای ایرانی نیز فراهم شود.
وی در خصوص گسترش همکاری‌های بانکی اظهار کرد: ما ‌می‌توانیم فناوری‌ها را به اشتراک بگذاریم و در بخش‌های دیگر تجارت خود را فعالانه جلو ببریم، همچنین افتتاح شعب بانک‌های اوراسیا در ایران به تجارت دو طرف کمک ‌می‌کند.
علاوه بر تعرفه‌های گمرکی باید دیگر هزینه‌های تجارت را کاهش دهیم. پیشنهاد می‌شود کمیته مشترکی ایجاد کنیم که در توافق‌نامه نیز راه‌اندازی آن پیش‌بینی شده است. ما امیدواریم که مشکلات تجاری حل شود و مصمم به همکاری با جمهوری اسلامی ایران هستیم.

محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت :

افق تجارت ۱۰ میلیارد دلار با اوراسیا


وزیر صمت نیز در آئین افتتاحیه نمایشگاه اوراسیا، حضور رئیس‌جمهور در این مراسم را به منزله توجه دولت چهاردهم و اهتمام آن به توسعه تجارت خارجی عنوان کرد و گفت: تجارت ایران با کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا اکنون سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار است و می‌توان چشم‌انداز تجاری آن را تا ۱۰ میلیارد دلار در نظر گرفت.چنانچه سفرهای مختلف رئیس‌جمهور به کشورهای همسایه موجب اقدامات تجاری و عملیاتی اتحادیه اوراسیا شده و ثمرات اقتصادی فراوانی را در عرصه تجارت آزاد برای کشورمان به ارمغان داشته‌است. فعالان اقتصادی و تجار همواره از گسترش پیمان‌های بین‌المللی استقبال می‌کنند و یکی از مهم‌ترین درخواست‌های آنان تسهیل در تجارت بین‌الملل است که اکنون این مهم در اوراسیا محقق شده‌است.
اکنون اتحادیه اوراسیا با ۲۰۰ میلیون نفر جمعیت و پنج تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی، به قطب بزرگ اقتصادی در این منطقه تبدیل شده‌ و حجم تجارت در این اتحادیه ۷۱ درصد افزایش یافته است. حضور بانک‌ها، موسسه‌ها و زیرساخت‌ها در نمایشگاه تجارت با اوراسیا نشان می‌دهد که شبکه ارتباطی و مبادلات تجاری شکل گرفته است.
براساس این موافقت‌نامه ۸۷ درصد تعرفه کالاها صفر خواهد شد که این موضوع منجر به رقابت تجار ایرانی و خارجی در بازار بزرگ اوراسیا می‌شود. با توسعه روابط گسترش، صادرات و واردات در کشورها تحقق پیدا می‌کند؛ پیمان‌های اوراسیا، گسترش همکاری‌های علمی و فناوری را افزایش می‌دهد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان با اشاره به قرارداد تجارت آزاد ایران و اتحادیه اوراسیا، این نمایشگاه را گامی مؤثر در مسیر افزایش صادرات و تقویت همکاری‌های بین‌المللی دانست.


مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشور:


اوراسیا خط بطلانی بر یکجانبه‌گرایی در دنیاست


در بخش پایانی مراسم افتتاحیه سومین نمایشگاه تجارت با اوراسیا، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان گفت: ایران می‌تواند بستر مناسبی برای بروز توانمندی‌های کشورهای اوراسیا در تبادلات تجاری و رونق اقتصادی باشد. ما می‌توانیم با هم و با سرمایه‌گذاری‌های مشترک در حوزه‌های مختلف اقتصادی، علاوه بر افزایش رونق اقتصادی، به پایداری و استحکام روابط فیمابین کمک کنیم.موقعیت جغرافیایی ایران بهترین مسیر برای کریدور و مسیرهای ارتباط اوراسیا با خلیج فارس و دریاهای آزاد است و جمهوری اسلامی ایران در حال تکمیل این مسیرهای مواصلاتی است تا این ظرفیت و امکان برای کشورهای اوراسیا بیشتر از پیش در دسترس قرار گیرد. در زمینه گمرکات هم تلاش داریم که مقررات را برای تبادل کالا با کشورهای اوراسیا تسهیل کنیم و البته کشورهای اوراسیا هم باید اقدامات مشابهی انجام دهند.ایران می‌تواند بستر مناسبی برای بروز توانمندی‌های کشورهای اوراسیا در تبادلات تجاری و رونق اقتصادی باشد. ما می‌توانیم با هم با سرمایه‌گذاری‌های مشترک در حوزه‌های مختلف اقتصادی، علاوه بر افزایش رونق اقتصادی، به پایداری و استحکام روابط فیمابین کمک کنیم.
مسعود پزشکیان با بیان اینکه در جهان امروز دیگر یک‌جانبه‌گرایی قابل قبول نیست، هیچ کشوری در دنیای امروز نباید و نمی‌تواند نظرات خود را به صورت یک‌جانبه به دیگران تحمیل کند؛ اوراسیا خط بطلانی بر یک‌جانبه‌گرایی در جهان و حرکتی به سوی چندجانبه‌گرایی است.

این نمایشگاه‌ها می‌توانند دستاورهای خوبی در زمینه تبادلات علمی، تکنولوژیکی، صنعتی و تجارت داشته باشد و منجر به رونق بیشتر اقتصاد کشورهای اوراسیا شود. رونق اقتصادی هم با خود امنیت و آرامش به همراه خواهد داشت.
ما به دنبال صلح و آرامش هستیم و ارتباطات اقتصادی می‌تواند امنیت، صلح و آرامش را با خود به ارمغان بیاورد. ما مصمم هستیم مقررات و قوانین خود و نیز مسیرهای تجاری خود را برای تجارت با کشورهای اوراسیا تسهیل کنیم و از گسترش روابط با کشورهای اوراسیا استقبال می‌کنیم.

رئیس‌جمهور و هیات همراه از تعدادی از غرفه‌ها بازدید کرده و ضمن گفت‌وگو با مدیران و متخصصان صنایع گوناگون، بر نقش کلیدی توسعه تعاملات تجاری با اوراسیا تاکید کردند چراکه پزشکیان این نمایشگاه را فرصتی مهم برای توسعه روابط تجاری ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا عنوان کرد.
با توجه به اینکه رئیس‌جمهور کشور مان مصمم به تسهیل تجارت آزاد است و ارتباطات اقتصادی را تامین‌کننده امنیت ما و کشورهای منطقه می داند گفت: کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا توسعه ارتباطات پولی و بانکی با ایران را تسریع و تسهیل خواهند کرد


اخبار از بازدید ریئس جمهور از نمایشگاه تجارت با اوراسیا

 

نشست وزیر تجارت اوراسیا با فعالان بخش خصوصی


ترسیم نقشه راه دستیابی به تجارت 12.5 میلیارد دلاری


در دومین روز از برپایی نمایشگاه تجارت ایران و اوراسیا، جمعی از فعالان اقتصادی و بازرگانان ایرانی با حضور حسام‌الدین حلاج، معاون امور بین‌الملل و توسعه تجارت اتاق تهران، با آندره اسلپنف، وزیر تجارت اتحادیه اوراسیا، دیدار و در مورد مشکلات اصلی توسعه تجارت از اخذ ویزا گرفته تا تبادل اسناد، قرنطینه و پذیرش استانداردهای متقابل با او گفت‌وگو کردند.

وزیر تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا در این نشست با ذکر این نکته که بیش از ۸۷ درصد از اقلام مورد مبادله بین ایران و این کشورها در توافق‌نامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا، مشمول تعرفه صفر می‌شوند، گفت: در تلاش هستیم استفاده از ارزهای ملی در تجارت بین ایران و اوراسیا را در دستور کار قرار دهیم و برای مشکلات مختلفی که تجار در امور گمرکی، اخذ ویزا، تبادل اسناد، قوانین نباتی قرنطینه و دامپروری و ... دارند، راهکاری پیدا کرده و استانداردهای مشترکی وضع کنیم.

معاون امور بین‌الملل و توسعه تجارت اتاق بازرگانی تهران نیز در این دیدار با اشاره به تلاش‌های اتاق تهران برای حل مسائل و مشکلات تجار و فعالان اقتصادی با همکاری مقامات اوراسیا گفت: یکی از این مشکلات مسئله دریافت ویزای تجاری است. پیشنهاد ما این است که این روند تسهیل شود و فعالان اقتصادی بتوانند با دریافت معرفی‌نامه از سوی اتاق‌های بازرگانی به سهولت و در اسرع وقت ویزای تجاری برای ورود به کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا را دریافت کنند.
حسام‌الدین حلاج افزود: در خصوص تجارت دارو نیز پیشنهاد ما این است که با توجه به تفاهمی که بین وزارت بهداشت ایران و وزارت بهداشت فدراسیون روسیه وجود دارد، استانداردهای متقابل پذیرش شود تا هزینه تجارت دارو میان ایران و کشورهای عضو کاهش یابد.
او به مساله اتصال اوراسیا به خلیج فارس، هند و شرق آسیا از محل کریدور شمال-جنوب نیز اشاره و تاکید کرد که توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل و لجستیک در این کریدور باید توسط دولت‌های عضو اتحادیه و هم‌چنین بخش‌های خصوصی این کشورها مدنظر قرار گیرد و برای توسعه، به‌سازی و نوسازی آن سرمایه‌گذاری صورت گیرد.
حلاج در پایان سخنان خود تاکید کرد که با توجه به پیشنهاد رئیس اتاق تهران به مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، مبنی بر تشکیل دبیرخانه مشترک تجارت با اوراسیا بین اتاق تهران و سازمان توسعه تجارت، به وزیر تجارت اوراسیا پیشنهاد شد که در نشستی مشترک بین سازمان توسعه تجارت ایران و اتاق بازرگانی تهران نقشه راه دستیابی به هدف ۱۲.۵ میلیارد دلاری تجارت ایران و اوراسیا ترسیم شود.
سیدمحمدصادق قنادزاده معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌‎المللی سازمان توسعه تجارت گفت: به دستور رییس جمهور و تاکید وزیر صنعت، معدن و تجارت دبیر خانه موافقت نامه تجارت آزاد با اوراسیا تشکیل شد تا مصوبه ها بین ایران و کشورهای عضو اتحادیه را پیگیری می کنیم.
سیدمحمدصادق قنادزاده در نشست با تجار و فعالان اقتصادی روسیه اظهار داشت: مقر این دبیرخانه در سازمان توسعه تجارت است و بخش خصوصی و نهادهای دولتی در آن عضو خواهند بود.
وی افزود: در قالب کمیسیون ‌مشترک به صورت سالانه اقدامات تجارت با کشورهای عضو اوراسیا را مورد پیگیری قرارمی دهیم.
وی با اشاره به اینکه برای پیاده سازی موافقتنامه تجاری ایران و اوراسیا نیاز به تقویت زیرساخت ها داریم گفت: در جهت توسعه همکاری ها و تبادلات بین ایران و کشورهای عضو اوراسیا نیاز به گستزش لجستیک، حمل و نقل و کاهش تعرفه های گمرکی داریم.


برگزاري نشست هاي تخصصي


در طول 4 روز سومین نمایشگاه بین المللی تجارت بااورسیا نشست های تخصصی مختلفی با حضور مسئولین ایرانی و بین المللی با عنوان " آشنایی با توافق‌نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا"، "بانك، بیمه، نقل و انتقال پولی و تامین مالی" "نشست تخصصی فرصت‌ها و محدودیت‌های توسعه تجارت ایران و روسیه"،
"نشست تخصصی گمرک، استاندارد، قرنطینه و دامپزشکی" ،"فرصت‌ها و محدودیت‌های توسعه تجارت ایران و ارمنستان"،" فرصت‌ها و محدودیت‌های توسعه تجارت ایران و بلاروس ، "فرصت ها و محدودیت های توسعه تجارت ایران و جمهوری قزاقزستان " فرصت ها ومحدودیت های توسعه تجارت ایران و جمهوری قرقیزستان" برگزار شد جهت دیدن گزارش کامل به لینک زیر مراجعه نمایید.

 

گزارش پنل های نمایشگاه

 

 

پاویون جمهوری اسلامی با موضوع پلتفرم سرمایه گذاری پیشرو در جهان


در کنار برگزاری پنل های تخصصی، پاویون جمهوری اسلامی با موضوع پلتفرم سرمایه گذاری پیشرو در جهان همزمان با سومین روز از نمایشگاه تجارت با اوراسیا در محل دایمی بین المللی برگزار شد.در این پاویون، خسرو حسن بیکف نماینده مرکز صادرات روسیه در ایران، علیرضا چناری عضو هیئت مدیره شستا، رضا حاجی پور نماینده مردم شریف شهرستان آمل در مجلس شورای اسلامی و علیرضا جعفری مجری سومین نمایشگاه تجارت ایران با اوراسیا برگزار شد.


علیرضا چناری، عضو هیات مدیره شستا در این جلسه گفت: شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی یکی از بزرگترین شرکت‌های سرمایه‌گذاری چندرشته‌ای ایران است، بر ظرفیت‌های منحصربه‌فرد این شرکت در عرصه‌های مختلف اقتصادی تأکید کرد.
وی بیان داشت: شستا با برخورداری از محصولات رقابت‌پذیر و توانمندی‌های گسترده، آماده حضور فعال در بازارهای اوراسیا و جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی است.



رضا حاجی‌پور، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی هم برگزاری این نمایشگاه را فرصتی استثنایی برای معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های ایران در حوزه‌های مختلف اقتصادی و تجاری دانست و بر نقش کلیدی نمایشگاه‌های بین‌المللی در ایجاد پیوندهای اقتصادی پایدار بین ایران و کشورهای منطقه اوراسیا تأکید کرد.

در این نشست خسرو حسن بیکف نماینده مرکز صادرات روسیه در ایران بر تقویت سرمایه گذاری خارجی بین دو کشور ایران و روسیه تاکید کرد.

خسرو حسن بیکف در این نشست اعلام آمادگی در سرمایه گذاری های مشترک بین ایران و روس کرده و خواستار توسعه تبادلات و دیپلماسی اقتصادی بین کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا شد. همچنین در این نشست رضا حاجی پور نماینده مردم شریف شهرستان آمل در مجلس شورای اسلامی برگزاری سومین نشست را مهمترین فرصت برای معرفی ظرفیت ها و توانمندی ها بین ایران و کشورهای اوراسیا عنوان کرد.

گزارش علی رضا جعفری


مجری سومین نمایشگاه بین المللی تجارت با اوراسیا


در آخرین روز از برگزاری این نمایشگاه علیرضا جعفری مجری سومین نمایشگاه تجارت با اوراسیا گزارشی از دستاوردهای این دوره را اعلام کرد.
وی از اعزام ۳۵۰ نفر در قالب هیات های تجاری از شرکت های اقتصادی تراز بالا به این نمایشگاه خبر داد و گفت: در کنار هیات های تجاری از پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، شخصیت هایی از جمله وزیر تجارت اوراسیا نیز در این نمایشگاه حضور پیدا کرد و در جلساتی با حضور مسئولان کشور شرکت کرد.
مجری سومین نمایشگاه تجارت با اوراسیا ادامه داد: امسال در این نمایشگاه نسبت به دور دوم، رشد خوبی در هیات تجاری از کشورهای مختلف داشتیم و حضور تجار خارجی تنها به عضو کشورهای اوراسیا اختصاص نداشت بلکه مهمانان ویژه ای از کره شمالی نیز داشتیم و سالن جلسه ای را برای نشست های بی تو بی اختصاص داریم.
وی با اشاره به امضای پیش قراردادها در حوزه های مختلف اقتصادی گفت: یکی از مهمترین دستاوردهای این دوره از نمایشگاه آشنایی تجار و شرکت های خارجی با شرکت های ایرانی و امضای پیش قراردادها و قراردادها شد که به مرحله نهایی می رسد.
جعفری عنوان کرد: در این نمایشگاه اتاق بازرگانی همکاری خوبی را در ارایه خدمات به تجار خارجی و برگزاری پنل های تخصصی در حوزه های لجستیک، حمل و نقل، رفت موانع شبکه مالی و پولی و سایر مباحث به زبان های مختلف داشت.
وی با بیان اینکه سومین نمایشگاه اوراسیا به بررسی نیازهای تجار پرداخت گفت: اختصاص پروازهای هوایی مستقیم بین ایران و کشورهای عضو اتحادیه، توسعه زیرساخت های حمل و نقل، توسعه کریدورها، یکسان سازی تبادلات مالی و پولی بین کشورهای عضو از مهمترین مطالبات بود که حل این مسایل بخشی در حیطه اختیار دولت است.

مجری سومین نمایشگاه تجارت با اوراسیا عنوان کرد: ایران با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا اشتراک های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی دارد از اینکه تجار به ایران آمده بودند بسیار خوشحال بودند از این رو تقویت تعاملات و توسعه روابط بین کشورهای عضو منجر می شود تا تحریم ها کم اثر شود و تجار و بازرگانان هر دو کشور بتوانند بدون دغدغه کالاها را وارد و یا صادر کنند.
۳۵۰ نفر در قالب هیات های تجاری به سومین نمایشگاه اوراسیا اعزام شدند
مجری سومین نمایشگاه تجارت با اوراسیا از اعزام ۳۵۰ نفر در قالب هیات های تجاری از شرکت های اقتصادی تراز بالا به این نمایشگاه خبر داد.
علیرضا جعفری در باره دستاوردهای این دوره از نمایشگاه اظهار داشت: در کنار هیات های تجاری از پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، شخصیت هایی از جمله وزیر تجارت اوراسیا نیز در این نمایشگاه حضور پیدا کرد و در جلساتی با حضور مسئولان کشور شرکت کرد.
مجری سومین نمایشگاه تجارت با اوراسیا ادامه داد: امسال در این نمایشگاه نسبت به دور دوم، رشد خوبی در هیات تجاری از کشورهای مختلف داشتیم و حضور تجار خارجی تنها به عضو کشورهای اوراسیا اختصاص نداشت بلکه مهمانان ویژه ای از کره شمالی نیز داشتیم و سالن جلسه ای را برای نشست های بی تو بی اختصاص داریم.
وی با اشاره به امضای پیش قراردادها در حوزه های مختلف اقتصادی گفت: یکی از مهمترین دستاوردهای این دوره از نمایشگاه آشنایی تجار و شرکت های خارجی با شرکت های ایرانی و امضای پیش قراردادها و قراردادها شد که به مرحله نهایی می رسد.
جعفری عنوان کرد: در این نمایشگاه اتاق بازرگانی همکاری خوبی را در ارایه خدمات به تجار خارجی و برگزاری پنل های تخصصی در حوزه های لجستیک، حمل و نقل، رفت موانع شبکه مالی و پولی و سایر مباحث به زبان های مختلف داشت.
وی با بیان اینکه سومین نمایشگاه اوراسیا به بررسی نیازهای تجار پرداخت گفت: اختصاص پروازهای هوایی مستقیم بین ایران و کشورهای عضو اتحادیه، توسعه زیرساخت های حمل و نقل، توسعه کریدورها، یکسان سازی تبادلات مالی و پولی بین کشورهای عضو از مهمترین مطالبات بود که حل این مسایل بخشی در حیطه اختیار دولت است.
مجری سومین نمایشگاه تجارت با اوراسیا عنوان کرد: ایران با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا اشتراک های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی دارد از اینکه تجار به ایران آمده بودند بسیار خوشحال بودند از این رو تقویت تعاملات و توسعه روابط بین کشورهای عضو منجر می شود تا تحریم ها کم اثر شود و تجار و بازرگانان هر دو کشور بتوانند بدون دغدغه کالاها را وارد و یا صادر کنند.
وی با تاکید بر اینکه تجار بایستی از ظرفیت بازارها و گردش های مالی بین کشورهای عضو استفاده کنند گفت: هر قدر شناخت از نیاز بازارهای هدف افزایش یابد باعث رشد تولید و ایجاد اشتغال در کشور می شود.
مجری سومین نمایشگاه تجارت با اوراسیا خاطر نشان کرد: پیمان های منطقه ای در دنیا امروز یکی از ابزارهای مهم برای تجارت خارجی، صادرات و واردات است، بازار ۹۰۰ میلیارد دلاری تجارت در بین کشورهای اوراسیا بهترین فرصت برای عرضه توانمندی هاست.